Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici čitanja i etnografsko i likovnoj radionici 25. ožujka 2019. u 10: 30 koje organiziramo za žene starije od 55 godina u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost.

Narodne knjižnice općine Plitvička jezera 25. siječnja 2019. godine od 10:30 do 14:30 sati bit će organizirana radionica čitanja za žene starije od 55 godina. Radionica će se sastojati od čitanja poznatog Zagorkinog djela Tajna krvavog mosta i Zagorkinog kviza, te diskusije o statusu žena kroz povijest. Voditeljica radionice je Vesna Barilar.

U okviru projekta #Za BITI +54,održan je Zagorkin kamp na kojem su sudjelovale žene iz Like, Zagorja i Zagreba. Programom kampa održane su radionice: vezenja, filcanja , radionica "Sve smo mi vještice", radionica slogana, radionica o modi i radionica čitanja "Zagorka i njezini ženski likovi -priče i igre ", radionica posjet staroj Knjigovežnici 1924; prezentacije o životu i djelu Marije Jurić Zagorke, prezentacija etnografske zbirke u Etnografskom muzeju i predavanje "Tko su bile coprnice".

U tijeku je provedba projekta #Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost. U okviru projekta u pripremi je dvodnevno događanje Zagorkin kamp koje će se održati 5. i 6. studenog 2018. godine te koje čini niz radionica: čitalačke uz igru i kviz, radionica slogana za zidnjake, upoznavanje sa starim knjigovezačkim obrtom, likovne i etnografska radionice, radionica o odijevanju i rodnom kodiranju, predavanje o coprnicama. Radionice su namijenjene svim ženama starijima od 55 godina iz Like, Zagorja i Zagreba

zaklada

Udruga Pokretač

Sample avatar

Dobro došli u udrugu Pokretač!
udruga za razvoj civilnog društva Pokretač djeluje na području Lićko-senjske županije. Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. U međuvremenu želimo vam ugodan boravak na našim stranicama.
Facebook - Twitter - Vimeo